Giver ca. 2 liter saft:
2 kg jordbær (Daroyal/Konia)
15 stilke rabarber (Vin- eller Jordbærrabarber)
500 g sukker
1 tsk Atamon
Jordbærene og rabarber koges uden vand. Der kan med fordel kommes flere jordbær i, således bliver saften kraftigere.
Saften sies fra og tilsættes sukker og Atamon. Saften afkøles.
Ved servering tilsættes vand efter din egen smag.
Du skal bruge til 2 drinks:
12-15 frosne jordbær (gerne
Daroyal)
6 cl lys rom (kan udelades hvis man ønsker alkoholfri)
Saften fra 1/2
lime
2 cl glukosesirup (der kan også bruges sukker eller flormelis)
Det
hele kommes i en blender, og blendes indtil en ensartet og tyk masse er opnået.
Serveres med det samme i coctailglas.
Du skal bruge til 2 portioner:
500 g friske grønne bønner (evt frosne)
6-8 små tomater (mix farvede)
2 æg (kogte)
8-10 små nye kartofler (kogte)
200 g varmrøget laks
salat
Dressing:
olivenolie
vineddike
sød fransk sennep
citron
honning
salt og peber
Sådan gør du:
Bønnerne koges i letsaltet vand i ca. 3-4 min, afkøles straks i rindende koldt vand. Marineres i dressing.
Salaten anrettes på en bund af salat og bønner. Herpå lægges æg, tomater, kartofler og laks.
Du skal bruge til 2 portioner:
1 frisk løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille
250 g friske, bælgede ærter (eller fra frost)
2 dl grøntsagsbouillon
1/2 dl piskefløde
100 g bacontern
brødcroutoner
cashewnødder m salt
Sådan gør
du:
Rist bacontern i en gryde, tag dem af fra til anretning. Brug overskydende fedt til at svitse løg, hvidløg og persille i uden at de tager farve.
Tilsæt ærter og bouillon.
Lad det simre i 6-7 minutter.
Blend suppen.
Smag til med fløde, salt og hvid peber.
Anret med bacontern, brødcroutoner og cashewnødder.
Du skal bruge til 2 portioner:
Salat:
10 umodne jordbær (Sonsation)
10 bælge ærter (Maxi gold)
Salat mix
Salatløg
Marinade:
2 spsk. hvid eddikedressing
2 spsk.
citronsaft
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
Sådan gør du:
Jordbær og salatløg skæres i tynde skiver (evt. på
mandolinjern) og marineres i ca. 1/2 time.
Salaten anrettes med marinerede jordbær og salatløg samt de friske ærter - uden bælge.
Du skal bruge til 4 portioner:
16 store eller 24 små jordbær (gerne Daroyal)
16 makroner
8 spsk. portvin
1/4 liter piskefløde
Sådan gør du:
Læg jordbærene enkeltvis i et ovnfast fad, og bag dem i 5-10 min. ved 180 grader.
Fordel makronerne i 4 portionsglas, og hæld 2 spsk. portvin i hvert glas.
Pisk fløden.
Når jordbærene er varme og bløde, er de færdige, og kan fordeles i portionsglassene.
Pynt
med flødeskum.
God fornøjelse 🙂
Du skal bruge:
Pynt:
50 g god mørk chokolade (70%)
Vaniljecreme (laves i god tid da den skal være kold):
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
1 spsk maizena
2 spsk sukker
2 tsk vanilje sukker
0,5 dl piske fløde
500 g friske jordbær (gerne Sonsation)
Evt. Mynteblade til pynt
Evt. Mirror glaze (Kan købes hos specialkøbmanden.dk)
Sådan gør du:
Mørdej og fyld:
Smørret smuldres i mel og sukker til der ikke er klumper. Dejen samles med æg. Lægges på køl i 30 min.
Dejen rulles rimelig tyndt ud (ok at bruge lidt ekstra mel) og lægges i en smurt tærteform (ca. 23 cm diameter). Tryk dejen i hjørnerne så den ikke er tyk nogen steder.
Rør ingredienserne til marzarin fyldet sammen og fordel ovenpå mørdejen.
Bages i almindelig ovn ved 200C i 20-30 minutter til kagen er gylden og fast når man trykker på den men stadig blød.
Når kagen er afkølet dækkes den med et tyndt lag smeltet chokolade.
Creme:
Æg, sukker, vaniljesukker og maizena mel piskes godt. Mælken varmes op (ikke koge) og æggemassen tilsættes til gryden. Der røres godt rundt under fortsat opvarmning indtil cremen er tyk.
Fløden piskes til flødeskum og vendes i cremen når den er afkølet (helst hel kold).
Cremen fordeles på marzarin kagen og jordbær skæres i halve eller kvarte og fordeles på cremen.
Pynt evt med små stykker mynteblade og et lag mirror glaze.
Du skal bruge:
200 g rørsukker
200 g groftmalede mandler
4 bægre pasteuriserede æggehvider
200 g frosne eller friske jordbær (Daroyal eller Sonsation) til creme
200 g friske jordbær til pynt (Sonsation)
Sådan gør du:
Marengsbund:
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, og pisk igen, til det er helt
stift.
Vend mandlerne i den piskede æggehvidemasse.
Fordel massen
i en springform med bagepapir. Bag 20-30 min. ved 175 grader varmluft.
Creme:
Optø lidt frosne jordbær.
Når de er optøede moses de, og blandes med flødeskum.
Cremen smøres på den afkølede marengsbund, og toppes med overskårne friske jordbær.
Serveres afkølet.
Denne lækre kage er perfekt til
sommerens lyse aftener.
God fornøjelse!
Det skal du bruge:
20 store friske bær (gerne
Felicita eller Sonsation)
100 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Smelt chokoladen i hver sit vandbad.
Dyp skyllede og tørrede bær i chokoladen. Læg dem på et bagepapir, og sæt dem i køleskabet i en time inden servering.
Meget lækkert og simpelt!
Spaghetti græskar kan bruges som et glutenfri alternativ til pasta eller som erstatning for kartoffelmos.
Spaghetti græskar flækkes i 2 halvdele, kernerne skrabes ud og grækaret pensles med olie og krydres med salt og peber.
Græskaret lægges på en bageplade med den hårde side opad. Bages i ca. 30 min ved 200 grader.
Derefter vendes græskaret og bager videre i ca. 15 min.
Når græskaret er færdigbagt kan *kødet' skrabes ud i fine strimler (deraf navnet spaghetti).